donderdag, februari 24, 2005


Van Geel weigert Borssele-rapporten vrij te geven


DEN HAAG (ANP) -
Staatssecretaris Van Geel (Milieu) weigert in te gaan op verzoeken uit de Tweede Kamer om openheid van zaken te geven over de dreigende schadeclaim van de eigenaar van de kerncentrale in Borssele. Dat schrijft de bewindsman donderdag aan de Tweede Kamer.
Het openbaar maken van de bewuste onderzoeksrapporten zou de positie van de Staat in gevaar kunnen brengen, aldus Van Geel. De Kamer wijdt donderdagavond een spoeddebat aan Borssele en heeft op voorstel van de PvdA inmiddels vertrouwelijke inzage in de stukken geƫist.
Van Geel lichtte maandag nog de Kamer in over een schadevergoeding die kon oplopen tot ruim 1 miljard euro doordat eigenaar EPZ weigert in te stemmen met sluiting van Borssele in 2013. Die sluiting is onderdeel van het regeerakkoord tussen de regeringspartijen CDA, VVD en D66. Hij baseerde zich op advies van de landsadvocaat en een rapport van de onderzoeksinstelling ECN.
Van Geel schrijft nu dat hij de stukken niet kan vrijgeven omdat dat de besluitvorming over Borssele in de weg zou staan. Bij een rechtszaak zou bovendien de positie van de Staat ,,aanzienlijk verzwakt'' worden. Als laatste argument stelt hij dat openbaarmaking de rol van de landsadvocaat ,,om vrijmoedig te adviseren'' in geding zou kunnen brengen. -bron NRC click-


Van Geel geeft dus een voorzet en protesteert tegen een kernachtige kopbal tussen de palen. WAAR liggen zijn werkelijke belangen in dezen eigenlijk???


Rot op met je giftige, HONDERDDUIZEND jaar giftig blijvende afvaltroep!

lees ook bij: GRiENPIES

1 opmerking:

Anoniem zei

Hmmm ja, ooit een keer dachten ze dattut nuttig was, die kerndingesen...hoogstpersoonlijk denk ik datter zat zon en water is om energie mee te stoken alleen da's te DUUR zeggen ze...yeah right...maar dan weet ik ut geod gemaakt, al die mensen die ut zo goed weten gaan we in een fabriek laten hogemeneren, als ze toch urenlang moeten vergaderen kunnen ze ook wel tegelijkertijd trappen en zo een hoop dynamo's aandrijven waarmee ze dan de energie opwekken voor de verwarming van de vergaderzaal, en het licht, en misschien is er dan nog voer wat zo hoppa het stroomnet op kan...goed bedacht van mij he!