zondag, oktober 06, 2002

Gevonden op..... (klik op wit?!)

Voedsel is een primaire levensbehoefte. De kwaliteit, afwisseling en hoeveelheid bepaald al tijdens de prenatale fase de gezondheid van de mens. Wat de moeder eet, de baby te eten krijgt en met wat de volwassene zichzelf voedt. Het bepaalt voor een groot deel de lichamelijke conditie. Dit wordt helemaal duidelijk als er sprake is van giftige voedingsmiddelen. Hier kan een mens ziek van worden. Zeker als er weinig goed en veel giftig eten is.
Dit geldt niet alleen voor tastbaar voedsel, maar zeker ook voor geestelijk voedsel. Geestelijk voedsel wordt nog meer dan 'gewoon' voedsel continue opgenomen. Via de informatiemaatschappij wordt het geestelijk voedsel, als bij een vet te mesten gans, het eten via een trechter naar binnen geperst. Ontkomen is er bijna niet aan. Geestelijk voedsel dat hoofdzakelijk bestaat uit het niet meer op een mededogende, begripvolle en respectvolle manier met elkaar omgaan. Het uit zich in riooljournalistiek, de obsessie naar sensatie, hetze en beelden van geweld, moord, oorlog en verkrachting. Bij gewoon voedsel staan er forse straffen op het opzettelijk aanbieden van vergiftigd eten. Bij geestelijk voedsel wordt onder het mom van vrije meningsuiting, massaal giftig voedsel gedropt. Mensen keren zich van elkaar af.
Het effect van de media wordt in twijfel getrokken. ..
Stel je een wereld voor waar uitsluitend jazz muziek wordt gedraaid, jazz films op TV zijn. De kranten vol staan met optredens van jazz musici, commentaren op optredens en de nieuwste jazz c.d.'s Iedere dag, iedere week, alleen maar aandacht voor jazz. Iedere maand vele jaren lang. Zouden mensen die in zo'n omgeving opgroeien niet jazz musici als voorbeeld nemen, zich ook 'jazzi' gaan gedragen en dit als vanzelfsprekend ervaren? Bedenk een samenleving waar verruwing, meedogenloosheid, haat als vanzelfsprekend geestelijk voedsel dagelijks onbewust verorberd worden; weken, maanden, jarenlang, Hoe vanzelfsprekend wordt dan meedogenloosheid en individualisme als levensnorm. Het dagelijks verhelpen van pijn door een bedorven maag ligt niet in het slikken van maagtabletten, maar in het eten van gezonder voedsel.



Oftewel: positieve input, idem output. Houd jij je bezig met negatieve shit, dan komt er uit jou ook diezelfde shit. Leren kanaliseren en richten van de krachten om je heen is de kunst.
Trek een gouden schild op om je heen, waardoor alleen positief wordt gelaten. Dan zal je elke dag verbetering merken tot alle shit DA FAN heeft geHIT....


en waarom zou het voor jou niet werken? zou je het errug vinden als het zo was? nou, gewoon toepassen dan! toch?!

Geen opmerkingen: